Julie Michelsen: Julie Michelsen

Julie Michelsen er absolut en dygtig sangskriver og sangerinde, og det viser hun i særdeleshed på de mest stemningsfulde og nærværende numre på dette album. Det er her, at hun for alvor træder i karakter og udnytter sit talent til fulde, mens det bliver lidt mere anonymt, når der sættes strøm i guitaren og tempoet skrues for højt op.

Personlige og intense sange redder Julie Michelsens tre’er

Den danske sangerinde Julie Michelsen er på ingen måde et nyt navn på den danske musikscene, men selvom hun har en lang årrække i dansk pop og rockmusik på bagen, så er dette album blot hendes tredje. Tidligere har hun dog været ganske produktiv i andre sammenhænge som f.eks. Love Julie og Venter på Far. Dette er mit første bekendtskab med Julie Michelsen som solist, og hun fremstår på alle måder som en moden sangerinde, der ved, hvad hun vil. Sangene varierer fra det ganske poppede og let tilgængelige til det let folk-inspirerede og af og til omkring det mere rockede.

Rock-udtrykket kunne jeg godt være foruden i denne sammenhæng, for her står Julie Michelsens sange relativt anonymt tilbage i en genre, der er gennemvredet gang på gang, og hvor der ikke bliver tilført nyt. Og særligt kunne jeg undvære rocksiden, fordi Julie Michelsen er så stærk, som hun er, når det gælder de mere personlige og nærværende sange. ”De dage” har et fint folk-præg og viser, at slægtskabet til søster Anne Dorthe Michelsen også findes musikalsk, mens ”Gå i mørke” har en stærk personlighed og en gribende og tiltalende dybde.

Der er masser af mystik og energi i ”Jeg ka’ li’ det”, og min favorit ”Den længsel jeg aldrig slipper for” er et smukt og nydeligt nummer med en stor inderlighed og dybde, der står i klar kontrast til de mere overfladiske rock-sange. I sidstnævnte kategori er ”Hjemme nu” imidlertid ganske udmærket, så det er ikke fordi, Julie Michelsen ikke evner genren – hun er blot så meget stærkere, når hun selv træder et skridt længere frem og dybere ind i sine sange.

Julie Michelsen er absolut en dygtig sangskriver og sangerinde, og det viser hun i særdeleshed på de mest stemningsfulde og nærværende numre på dette album. Det er her, at hun for alvor træder i karakter og udnytter sit talent til fulde, mens det bliver lidt mere anonymt, når der sættes strøm i guitaren og tempoet skrues for højt op.

Written By
More from Morten Wamsler
The Foreign Resort: Offshore
En overrumplende oplevelse. Et dansk debutband, der træder ind på den danske...
Read More
0 replies on “Julie Michelsen: Julie Michelsen”