Alberta Cross: Songs of Patience

Alberta Cross debuterede i 2009 og er nu klar med nyt album. Den svensk/britiske gruppe, der nu er bosat i New York, er leveringsdygtig i en kombination af klassisk smudsig rock'n'roll, forrygende folk-inspireret indierock og let klæbrige ballader. Dermed er sløret også løftet for, at dette er et album, der varierer voldsomt i kvalitet.

Rødder på godt og ondt

Alberta Cross debuterede i 2009 og er nu klar med nyt album. Den svensk/britiske gruppe, der nu er bosat i New York, er leveringsdygtig i en kombination af klassisk smudsig rock’n’roll, forrygende folk-inspireret indierock og let klæbrige ballader. Dermed er sløret også løftet for, at dette er et album, der varierer voldsomt i kvalitet. Bedst går det, når Alberta Cross holder benene på jorden og intimiteten i fokus, og det sker på den stærkt melodiske åbner “Magnolia”, og på den afdæmpede men kantede “Come On Maker”.

Der er også gode momenter at finde, når Alberta Cross skruer op for attituden og giver forstærkeren et spark over volumenknappen, og her er den melodiske, drømmende og guitarstøjende “Lay Down” et højdepunkt, mens “Crate of Gold” også har en fin kvalitet. Mindre heldigt falder det ud på “Money for the Weekend”, der er mere attitude end nerve.

På balladesiden bliver det for flyvsk og storladent på “Ophelia On My Mind”, for kedsommeligt på “Life Without Warning” og for boybandagtigt og glat på “Wasteland”. Til gengæld viser Alberta Cross evnerne i balladesammenhæng på den lækkert nervesitrende “Bonfires”, der minder om et møde mellem Felice Brothers og Band of Horses, mens “I Believe In Everything” er storladen på den elektriske og dragende nervesitrende måde.

Der er både skidt og godt undervejs hos Alberta Cross, der absolut ikke skal beskyldes for at mangle variation. Her varieres imidlertid en kende for meget i forhold til, hvad bandet evner, og det betyder, at de fremragende elementer ikke er nok til at gøre helhedsindtrykket godt nok.

Written By
More from Morten Wamsler
Cowboy Junkies: Demons
Selvom du ikke måtte kende Vic Chesnutts bagkatalog – eller for den...
Read More
0 replies on “Alberta Cross: Songs of Patience”