CPH:DOX Anbefalinger

Den 10. udgave af Københavns internationale dokumentar films festival står for døren, og endnu engang er festivalen præget af musikfilm og koncerter, der bør få enhver musikelsker til at savle. Ud af festivalens program på over 200 dokumentarfilm, har CPH:DOX givet plads til 22 af de mest spændende musikfilm fra ind- og udland, under den David Bowie klingende titel: ”Sound & Vision”.

Programmet dækker både en koncertfilm med Queen, rapperen Ice-Ts undersøgelse af kunsten i rap-musik eller en lowbudget-collage-dokumentar om DIY ikonet R. Stevie Moore. Der bør med andre ord være noget for enhver smag, hvad enten man er til stadionrock, post-punk, country eller soul.

cphdox.dk kan man se hele programmet for ”Sound & Vision”, men vi har udvalgt fem anbefalinger fra festivalens program, der blandt andet kommer forbi Norge, Rusland, USA og Brasilien.

Til indie-folket

Efterklang: The Ghost of Piramida”, Andreas Koefoed, Danmark
Den danske trio har just udgivet det anmelderroste album Piramida, og allerede nu kommer historien bag. I ”The Ghost of Piramida” følger instruktøren Andreas Koefoed, Efterklang under optagelserne til Piramida i en forladte russiske bosættelse.
Grand Teatret: Torsdag 1/11 kl. 21:30 (+ Q&A med instruktør Andreas Koefoed og bassist Rasmus Stolberg)
Gloria: Mandag 5/11 kl 22:00
Dagmar: Fredag 9/11 kl. 16:40

Til myte-fanatikeren

Charles Bradley: Soul of America”, Poull Brien, USA
Siden Charles Bradley, som 62-årig, sidste år skrev sig ind i musikhistorien med sin unikke livshistorie, er han blevet noget nær en international stjerne, der er selvskrevet til en større festival med respekt for sig selv. I ”Soul of America” fortælles historien om den amerikanske soulsanger, der som 62-årig debuterede med albummet No Time For Dreaming, og som på kort tid er blevet en moderne rockmyte.
Teater Grob: Lørdag 3/11 kl. 21:30 (+ Soulfest med Pladevennerne)
Palads: Lørdag 10/11 kl. 19.00

Til ex-hippien

Tropicália”, Marcelo Machado, Brasilien
I den brasilianske ”Tropicália” fortælles historien om den brasilianske musikscene i 1960’erne. Ved at blande klassiske brasilianske musiktraditioner med psykedelisk rock, skabte artister som Os Mutantes, Caetano Veloso og Gilberto Gil en unik lyd, der siden hen har inspireret artister som Beck, David Byrne, Devendra Banhart, Of Montreal og Kurt Cobain.
Dagmar: Søndag 4/11 kl. 16.40
Cinemateket: Lørdag 10/11 kl. 21.45 (+ kort akustisk gig med Tiganá Santana)

Til ”This is Spinal Tap”-fanatikeren

The Rocka”, Robert Næss, Norge
Mockumentary genren, der dækker over fiktive dokumentarfilm, er også dækket i ”Sound & Vision”. ”The Rocka” fortæller historien om den midaldrende Basse, der beslutter sig for at kvitte jobbet og lave et rock’n’roll bandet Bang Bang. Ifølge CPH:DOX er det her mockumentary af den bedste slags.
Vester Vov Vov: Fredag 2/11 kl. 19:00
Teater Grob: Lørdag 10/11 kl. 18.00 (+ Kort koncert med Bang Bang)

Til disco-elskeren/haderen

The Secret Disco Revolution”, Jamie Kastner, Canada
Disco er lidt ligesom broccoli. Enten elsker man det, eller også hader man det. Ved hjælp af kritiske musikteoretikere og disco-ikoner som Gloria Gaynor og Village People, undersøger filmen hvad der ligger bag disco’en, og hvorfor genren blev så populær.
Dagmar: Fredag 2/11 kl. 21:30
Bremen: Lørdag 10/11 kl. 21:30 (+ Discofest)

More from Perry MacLeod Jensen
31.10.12 – Dirty Projectors – Store Vega, København
Desværre levede bandet ikke op til de høje forventninger de ellers havde...
Read More
0 replies on “CPH:DOX Anbefalinger”