04.07.14 – Cancer – Pavilion, Roskilde Festival

Lydbilledet var hele tiden tilpas varrieret. Hvis det blev lidt for stille, tog rytmegruppen teten og tilføjede en god portion funk. De tabte aldrig fokus, og dosserede gennerelt utrolig godt med deres virkemidler.
Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

En god start på dagen

Cancer er en dansk duo bestående af Kristian Finne Kristensen, der bedst er kendt fra Chorus Grant, og When Saints Go Machine-forsangeren Nikolaj Vonsild. Tilsammen har de lavet dette projekt, der trækker på det bedste af det talent, vi kender fra deres hovedprojekter. Lyden beskrives egentlig bedst som en smuk overenstemmelse mellem roen i Chorus Grants musik, og de elektroniske pop-eksperimenter der kendetegner When Saints Go Machine.

Duoen giver sjældent koncerter, og det var derfor et publikum med store forventninger der var mødt op til denne tidlige Pavilion-koncert. Cancer serverede et flot lydunivers, hvor Vonsild og Finnes vokaler lå på en smuk top af et lydbillede der primært bestod af Finnes effektprægede guitarspil, og en solid bund lagt af den gæstende bassist og trommeslager. Alle instrumenterne tilførte noget interessant til musikken, hvor særligt Vonsilds finurlige sang gav bandet en hel særlig klasse.

De spillede på en balance af den indadvendthed, deres musik påkræver, og en enorm glæde over at spille for et fantastisk morgenpublikum. ‘Age of Pinballs’, den smukke åbner fra deres ene mini-album Ragazzi, var et stille højdepunkt. Undervejs præsenterede de os for nye numre, der næsten lige var færdigskrevet, og de var ligeså gode som numrene fra Ragazzi. Lydbilledet var hele tiden tilpas varieret. Hvis det blev lidt for stille, tog rytmegruppen teten og tilføjede en god portion funk. De tabte aldrig fokus, og dosserede generelt utrolig godt med deres virkemidler.

Det blev afsluttet med en fed psykedelisk jam, hvor Finne satte punktum på koncerten, med nogle af de bedste eksempler på hans guitarspil. Roskildes anden musikdag kunne dårlig have fået en bedre start.
[nggallery id=196]

More from Perry MacLeod Jensen
05.07.13 – Rihanna – Orange Scene, Roskilde Festival
Det eneste gennemgående element var de hårdtpumpede elektrobeats, Rihannas konstant vrikkende baviannumse...
Read More
0 replies on “04.07.14 – Cancer – Pavilion, Roskilde Festival”