Sebastian Oscar: Reason To Stay

Sebastian Oscar debuterer med et album, hvor han har fine kvaliteter, når han bekender genremæssig kulør. Når han rammer et sted midt imellem den ene og den anden ende af spektret, rammer han ikke rigtig nogen steder. Og det er synd, for potentialet er der – det gælder bare om at stole på den vej, man vælger.

Blandet held fra dansk pop/rock-debutant

Danske Sebastian Oscar er et ubeskrevet blad på den danske musikscene, men nu forsøger han at lave om på den sag med sin debutudgivelse Reason To Stay. Stilen er et sted midt mellem pop og rock, og af og til kan man som lytter blive lidt forvirret over, hvilken retning Sebastian Oscar egentlig vil føre én i. For det stritter fra det energisk rockede til det polerede og poppede.

Med den betragtning er det naturligvis lidt pudsigt, at albummet indledes med nummeret ”Destination Unknown”. Tempoet er højt og guitaren fremtrædende, og sådan er det på en række af albummets numre – eksempelvis den højenergiske ”Breathe”. Sebastian Oscar gør det såmænd udmærket i den rockede ende af skalaen, og hans stemme egner sig fint til genren. Ikke desto mindre er det, når tempoet skrues ned og nærværet bliver større, at sangeren for alvor synes at have noget at byde på. Det sker eksempelvis på ”Miss Sunshine” og på albummets titelnummer ”Reason To Stay”.

Af og til sætter Sebastian Oscar mellem to stole, hvor tempoet er skruet i vejret, men hvor det ikke just er den kantede rockudgave, han præsenterer. Det betyder, at et nummer som ”Legend” virker lidt overfladisk trods den umiddelbart iørefaldende melodi, og undervejs støder man på flere numre, der virker som om de ikke helt selv ved, om de skal folde sig ud i rock- eller popretningen.

Sebastian Oscar debuterer med et album, hvor han har fine kvaliteter, når han bekender genremæssig kulør. Når han rammer et sted midt imellem den ene og den anden ende af spektret, rammer han ikke rigtig nogen steder. Og det er synd, for potentialet er der – det gælder bare om at stole på den vej, man vælger.

Written By
More from Morten Wamsler
Raised Among Wolves: Bear Tracks
Raised Among Wolves nåede at vise, at de var et band, der...
Read More
0 replies on “Sebastian Oscar: Reason To Stay”