Hyldemor hyldes på Christiania på lørdag

Foto: Peder Bundgaard
Foto: Peder Bundgaard

Det eneste album det danske kultband Hyldemor nåede at udgive genudgives via Sony Music mandag den 18. februar. Men allerede to dage inden kan gamle fans, nye fans og andre syrehoveder genopdage det fine band, der dengang havde Hans Vinding som sit omdrejningspunkt. Hans Vinding døde desværre på sin 51 års fødselsdag i 1999, så han er ikke at finde under hyldesten på Loppen, hvor til gengæld de tre nulevende medlemmer Steen Claësson (violin), Jens Breum (trommer) og John Teglgaard (guitar) vil stå på scenen. Omkring dem vil man finde folk som Mikkel Bayer (Furekåben), Jens T. Hansen og Helle Vibeke Steffensen (begge Hyldemors Grønsagligheder), Niels Pind (der spillede med Hans Vinding efter Hyldemor) samt sangere/musikere som Morten Hall, Lorenzo Woodrose, Frede Fup, Thomas Neeson, Thomas Negrijn m.fl.

Det genudgivne album Glem det hele, blev oprindeligt udgivet i december 1978. Inden da havde Hans Vinding sammen med Jens T. Hansen og Helle Vibeke Steffensen udgivet albummet Lysene tændes under navnet Hyldemors Grønsaligheder i 1973. Dengang var bandet en akustisk trio. Efterfølgende blev gruppen elektrisk og bl.a. Jens Breum blev indlemmet i gruppen. I 1975/76 skiftede bandet så navn til Hyldemor og Jens T. Hansen og Helle Vibeke Steffensen forlod gruppen.

Koncerten på Loppen består af to sæt; dels eet hvor hele Glem Det Hele genopføres, dels et sæt med sange fra Hans Vinding’s store sangkatalog (Furekåben, Hyldemors Grønsagligheder og tiden efter Hyldemor).

Billetter koster 100 kroner, Loppens døre åbnes kl. 21, koncerten starter kl. 22.

More from Carsten Fjølner
03.03.05 – Thomas Dybdahl – Lille Vega
Varmt og smukt Efter udgivelsen af den sidste og tredje del af...
Read More
0 replies on “Hyldemor hyldes på Christiania på lørdag”