The Veils: Time Stays, We Go

Ni år efter bandets debutalbum, er The Veils klar med fjerde udgivelse. Og lad det være sagt med det samme – det er et Veils i absolut topform, og ikke mindst en Finn Andrews der med sin karakteristiske vokal er et gribende og fremragende omdrejningspunkt.

cover-TheVeils-TimeStaysWeGo-2013-300x300

Fantastiske Veils i melodisk topform

Ni år efter bandets debutalbum, er The Veils klar med fjerde udgivelse. Time Stays, We Go. Og lad det være sagt med det samme – det er et Veils i absolut topform, og ikke mindst en Finn Andrews der med sin karakteristiske vokal er et gribende og fremragende omdrejningspunkt. Umiddelbart er London-bandet ofte lidt mere tilgængelige i deres udtryk, end de har været på de seneste albums. Men under de fantastiske sange, gemmer sig en rastløs og melankolsk tone, der giver en helt særegen dybde. Således er der ikke som sådan tale om et positivt album – men et dystert album, der trods alt er fuld af forhåbninger og vilje midt i desperationen.

Åbneren ”Through The Deep, Dark Wood” er højspændt og elektrisk, mens ”Train With No Name”, ”Birds” og ”Candy Apple Red” er mere underspillede, mørke, sitrende og fine i deres opbygning. Desperation skurrer ud af Finn Andrews strube på den fantastiske ”Dancing With The Tornado”, mens den skæve ”Sign of Your Love” slæber sig afsted med stor sikkerhed og attitude.

Der er en helt anden ro og afbalanceret tone på ”The Pearl” og ”Another Night On Earth”, der viser The Veils fra den mere bløde side, som klæder både band, sangskrivning og vokal eminent. Dette indtryk forstærkes kun af albummets helt store melodiske højdepunkt ”Turn From The Rain”.

Det hele rundes af på ”Out From the Valley and Into the Stars”, der på fortryllende vis samler de sangskrivningsmæssige styrker, den sitrende nerve og det mørke men håbefulde udtryk. Sådan finder The Veils i land efter et album, der tryllebinder fra start til slut.

Det er et af de albums, hvor man spørger sig selv, hvad der egentlig skal til, for at man giver køb på nærigheden og slynger et 10-tal afsted. Måske er det i forhold til nyskabelse, at albummet mangler det sidste fra at blive en reel klassiker. For der findes ikke så meget på albummet, der skiller sig voldsomt ud fra, hvad man har hørt før. Men alt, hvad The Veils foretager sig på ”Time Stays, We Go”, gør de til gengæld med mesterlig klasse.

Written By
More from Morten Wamsler
John Grant: Queen of Denmark
John Grant debuterer med et imponerende værk. Sangene er lette at tilgå,...
Read More
0 replies on “The Veils: Time Stays, We Go”