05.07.13 – Kreator – Arena, Roskilde Festival

Det er efterhånden 22 år siden, at Kreator sidst gæstede Roskilde, men med den form, som Mille og co. lagde for dagen på Arena fredag nat, er det sikkert heller ikke sidste.
Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Tyske thrashveteraner generobrer Arenaen

Kreator har altid stået for teutonsk thrash metal i sin reneste inkarnation, også selvom bandet i 90’erne flirtede med industrialgenren. Samtidig er Kreator med flere længder det mest vedholdende europæiske thrash outfit i historien. Og det virkede som om bandet ankom til Arena, med det formål at sikre sig, at de heller ikke lige blev glemt foreløbigt.

Det var en imponerende bagkulisse, der mødte metalfreaks, der bare ikke kunne få nok øregangeflænsende metalriffs fredag nat. Smukt malede dæmoniske kadavere prydede scenen og der blev under hele koncerten ikke sparet på lyseffekter og flammesøjler, som gjorde en glimrende imitation af helvedes forgård.

Første epos var titelnummeret fra sidste års anmelderroste ”Phantom Christ”, og der var virkelig smæk for skillingen. Instrumenteringen var fabelagtig og godt hjulpet på vej af en eminent god lyd på Arena. Bandets frontmand Mille Petrozzas stemme er nok lidt af en acquired taste, og ved næste sang ”We are in this together”, synes jeg, at hans stemme kommer lidt til kort. Han er til gengæld en fantastisk indpisker hos publikum, og på hans opfordring blev der banket et helt enormt livligt moshpit op til klassikeren ”Endless Pain”.

På den måde gik koncerten slag i slag med skiftevis sange fra det nye album og de gamle klassikere. Det var absolut de klassiske numre, der vakte mest jubel, men det var også de numre, der gav mest plads til afveksling i bandets velsmurte krigsmaskineri, og man kunne ikke lade være med at kigge sig nervøst over skulderen, da Petrozza som indledning til “Pleasure to Kill” skreg: “Are you ready to kill each other”.

I længden blev Petrozzas vokal en anelse anstrengende, og det blev en smule ensformigt. Men da publikumsfavoritten “Flag of Hate/Tormentor” nådeløst bankede ud over Arenas krigsskueplads, var der ikke nogen tvivl om, at Kreator stadig havde energien. Det er efterhånden 22 år siden, at Kreator sidst gæstede Roskilde, men med den form, som Mille og co. lagde for dagen, er det sikkert heller ikke sidste.

 
[nggallery id=180]

More from Jacob Jørgensen
06.07.13 – Metallica – Orange Scene, Roskilde Festival
Der gik kun et par dage fra Metallica annoncerede deres genkomst til...
Read More
0 replies on “05.07.13 – Kreator – Arena, Roskilde Festival”