Psy:Code: Cause And Neglect

Da danske Psy:Code udgav deres debut i 2010 var denne anmelder ret imponeret og heldigvis er bandets musikalske niveau kun blevet endnu bedre på deres andet album Cause And Neglect.

cover-PsyCode-CauseAndNeglect-2013-300x300

Tilbage med en endnu stærkere kode

Da danske Psy:Code udgav deres debut i 2010 var denne anmelder ret imponeret og heldigvis er bandets musikalske niveau kun blevet endnu bedre på deres andet album Cause And Neglect.

Bandet har truffet et klogt valg ved at begynde albummet med ”No-100”, et fedt nummer der er fængende med en god mængde vrede. Man hører flere inspirationer fra andre bands, både en smule Slipknot og lidt fra et andet nyere dansk band, Invisius, dog uden at det overdøver Psy:Codes egen lyd, som de nu for alvor slår fast på deres anden udgivelse. Allerede på debuten Delusion viste de et vis format af talent som man bestemt ikke hører hos alle debuterende kunstnere, men det er tydeligt, bandet nu er blevet endnu bedre, især frontmand Schou trænger mere overbevisende i gennem med sine aggressive, medrivende råb. Og på et nummer som den fede ”Speak Up” kommer der sågar også noget velklingende renvokal med, hvilket skaber en god kontrast i nummeret.

Et andet sted hvor der forekommer kontrast er på nummeret ”The Sky Is The Limit”, som er uden vokal og noget mere dystert og tungt end resten af albummet, og er endnu et vellykket nummer fra bandet. Dog er der enkelte sange, der minder lidt for meget om hinanden, hvilket får nogle steder på albummet til at flyde sammen på en mindre interessant måde. Heldigvis er tendensen ikke overskyggende og på langt den største del af Cause And Neglect forbliver man interesseret som lytter. Psy:Code forstår at blande de aggressive elementer med det melodiske, og er ikke bange for temposkift og en lidt utraditionel, men meget iørefaldende renvokal. Den svære toer har åbenbart ikke været så svær i dette tilfælde, og det kan man jo kun være glad for. Bandet giver stor tiltro til at de nok også skal komme ud med en imponerende treer, når den tid kommer.

Written By
More from BellBruun
03.07.09 – Satyricon – Arena, Roskilde Festival
Hvis man er til den klassiske blackmetal er det nye Satyricon nok...
Read More
0 replies on “Psy:Code: Cause And Neglect”