Helhorse: Oh Death

Titlen på danske Helhorses nyeste album lyder nærmest som en højstemt lovprisning af døden og lytter man til albummet passer denne antagelse godt; sjældent har død og forfald været så velklingende i sit musikalske udtryk.

Titlen på danske Helhorses nyeste album lyder nærmest som en højstemt lovprisning af døden og lytter man til albummet passer denne antagelse godt; sjældent har død og forfald været så velklingende i sit musikalske udtryk.

Helhorse er fra vores eget lille land, men besidder en international lyd, som de fleste danske metalbands kan skue langt efter. Det er tydeligt at høre inspirationskilderne hos forskellige amerikanske sydstatsbands som Down når de er mest ovre i groovemetallen og Eyehategod, når det er i den mere larmende ende af genren. Det imponerende, og ikke mindst befriende, er dog at der netop er tale om inspiration og ikke om kopiering eller plagiat, som mange bands forfalder til, når de har nogle udtalte forbilleder. På albummets åbner med den sigende titel ”Fuck Art, Let’s Kill” og den efterfølgende energiske ”Hell Hath No Fury” viser bandet sig fra deres flabede rock ’n’ roll side med masser af glimt i øjet, men allerede på tredje nummer, ”The Seams Of Life” er vi ovre i noget helt andet. Her er det tungt og langsomt og forsanger Mikkel Wad Larsens mørke vokal er virkelig passende når den synger om forfald på en måde, hvor man tror, han faktisk er lidt lige glad med at dø, lige som det er tilfældet på den virkelig vellykkede ”Climb Through Fire” med startstrofen: ”Part of my world is crumbling/ the other half burns”. Sjældent har undergang lydt så overbevisende fedt. Dette er dog ikke det eneste, Helhorse viser sig at være i stand til genremæssigt. På flere numre, som den aggressive ”Kill Your Self”, viser bandet sig fra en mere old school punk- side, hvor der også bidrages med en vredt skrigende vokal fra Aske Kristiansen, som virkelig formår at lyde som en, der vil ødelægge alt omkring sig imens der bliver revet det ene fængende riff efter det andet ud af guitaren. På et af albummets bedste numre (og der er mange!) ”Death Comes To The Sleeping” får vi en kombination af grungeguitar, sludgemetalråb og maskulint baggrundskor mens det hele kører i et slæbende tempo, som binder hele sangen sammen på den bedste måde og beviser hvor talentfuldt og alsidigt et band, Helhorse er.

Oh Death er dermed en skøn genreblanding, som aldrig bliver forvirrende, men holder højt niveau albummet i gennem og forbliver spændende. Helhorse er et band, der har tydelige forbilleder, men som på trods af det, forstår at bibeholde deres eget udtryk og derved forbliver man interesseret som lytter og ikke mindst: Stærkt imponeret. Oh Helhorse!

Written By
More from BellBruun
Gothminister: Happiness in Darkness
Når man tænker metal og ordet ’præst’ i samme tanke, kan der...
Read More
0 replies on “Helhorse: Oh Death”