Black Book Lodge: Tûndra

Sort bog med mange spændende kapitler

Københavnske Black Book Lodge har eksisteret i et par år og har for nyligt udsendt deres debutalbum. Et album, der er gennemsyret af en personlig lyd og et stort talent.

Titlen Tûndra emmer meget af nyt nordisk og passer også ganske godt til Black Book Lodges musik. Der er en kølig og melankolsk stemning i flere af numrene, hvilket i overvejende grad går godt sammen med forsanger Ronny Jønssons højstemte vokal. I to-tre numre bliver vokalens klang dog en smule ensformig at lytte til, denne tendens er stærkest på nummeret ”Black Sheep Prodigal Sons”, hvor vokalen i omkvædet, ved et sært sammenfald, lyder en del som Tim Christensen på hans solomateriale. Nummeret er et af de svagere på albummet, da det forekommer for poppet og radiovenligt i forhold til de øvrige.

Dog viser dette ene mere poppede nummer faktisk også en generel, og positiv, tendens ved Black Book Lodge: Der er stor forskel på lyden og stemningen i deres numre. Og det er virkelig positivt, da netop debuterende bands ofte har et problem med at mange af deres sange lyder ens og det bidrager ikke ligefrem til at gøre oplevelsen af et album optimal. På Tûndra findes dette problem dog ikke.

Hvis man skal placere bandet under en metalgenre, må det blive den progressive, hvilket også passer til den store variation sangene i mellem. Hør bl.a. det hårdtslående åbningsnummer ”Battering Ram”, den svingende og fængende ”Pendulum”, det stille, fine titelnummer og den virkelig flotte, storladne ”Cripplegate”. Alle de nævnte numre, og især de to sidstnævnte, viser et band med stort overskud og dygtige musikere, der forstår at veksle i tempo og rytme.

Overordnet er Tündra et spændende musikalsk bekendtskab med mange små detaljer og det er et album, der åbner sig ved flere gennemlytninger. Black Book Lodge formår at imponere med en allerede meget personlig lyd og med musik og tekster, der skaber stemningsbilleder hos lytteren. Denne skribent ser meget frem til at opleve dem live på årets Copenhellfestival.

Written By
More from BellBruun
Unexpect: Fables Of The Sleepless Empire
Rent genremæssigt lever canadiske Unexpect i særdeleshed op til deres navn, da...
Read More
0 replies on “Black Book Lodge: Tûndra”