03.07.14 – Electric Wizard – Arena, Roskilde Festival

Bandet var meget velspillende fra start, men publikumskontakt var der stort set intet af. Electric Wizard befinder sig med deres slæbende, doom/sludge syrerock naturligvis i en ganske introvert genre, men det ville have klædt deres optræden en hel del, hvis der havde været blot en smule kontakt fra bandets side.
Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Introverte tunge troldmænd

At Electric Wizards tunge syrerock kan forekomme meget indadvendt, kommer næppe bag på nogen, men det ville have klædt selve udførslen af musikken, hvis der var blevet slækket lidt på indadvendtheden.

I det allerede støvede Arenatelt var britiske Electric Wizard første band om torsdagen, årets første rigtige koncertdag. Bandet lagde ud med at få deres guitarer til at hvine og feede i noget tid både før og i løbet af deres første nummer, hvor vokalen desværre var meget lav. Bandet var meget velspillende fra start, men publikumskontakt var der stort set intet af. Electric Wizard befinder sig med deres slæbende, doom/sludge syrerock naturligvis i en ganske introvert genre, men det ville have klædt deres optræden en hel del, hvis der havde været blot en smule kontakt fra bandets side.

Det eneste bandets frontmand fik sagt var ”This is fucking live!”, hvilket forekom som en noget paradoksal kommentar, når man ikke følte megen forskel mellem at høre bandet live og på indspilning. Bandet var tight og spillede sangene som de skulle spilles, men der manglede noget ekstra. Muligvis havde bandet ment at dette ekstra var deres sære 1970’er soft porn klip, der kørte på en skærm bag ved. Det virkede desværre ret uvedkommende og gav ikke noget til helhedsoplevelsen.

Man skulle ikke have forventet en fest, når der var tale om denne genre, men det var alligevel lidt for uinteressant en oplevelse og det var, som om at bandet var lidt ligeglade med at spille live. Dygtigt band, uden tvivl, men til en anden gang vil denne anmelder nøjes med at lytte til dem på album.
[nggallery id=208]

Written By
More from BellBruun
Wacken Open Air er klar med imponerende navne for 2010
Det var egentlig sidste år, at verdens største metalfestival, Wacken Open Air,...
Read More
0 replies on “03.07.14 – Electric Wizard – Arena, Roskilde Festival”