06.07.14 – Carcass – Arena, Roskilde Festival

Setlisten var en fin blanding af deres bagkatalog, bl.a. med sange fra det nok mest kendte album Heartwork og fra den klassiske Necrotism- Descanting the Insalubrious fra 1991. Alle sange blev spillet med skarp rytmisk præcision uden at det dog blev forudsigeligt eller kedeligt.
Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Søndagen sparket i gang

Britiske Carcass havde fået til opgave at åbne Arena på festivalens sidste dag, hvilket de i dén grad forstod at gøre med manér og masser af hurtige såvel som tunge riffs.
Indrømmet så er old school dødsmetal normalt ikke blandt denne anmelders yndlingsmetalgenrer, men da bandet har godt styr på at få melodiske stykker ind i deres sange, var der alligevel en vis optimisme omkring Carcass’ koncert på Arena. Desværre har Arena flere gange haft svært ved at finde den rette lyd til metalnavnene, hvilket har resulteret i at alt druknede i trommer. Sådan gik det dog heldigvis ikke med Carcass. Lyden var på et ganske højt niveau og bandet var virkelig tight og veloplagte.

Bandet udgav sidste år albummet Surgical Steel hvorfra vi derfor fik nogle numre, men setlisten var en fin blanding af deres bagkatalog, bl.a. med sange fra det nok mest kendte album Heartwork og fra den klassiske Necrotism- Descanting the Insalubrious fra 1991. Alle sange blev spillet med skarp rytmisk præcision uden at det dog blev forudsigeligt eller kedeligt. Forsanger Bill Steer var hele koncerten i gennem meget opsat på at få gang i publikum og gjorde grin med at alle lød som små piger, når de råbte bekræftende på hans spørgsmål om hvorvidt de havde det sjovt. Dette blev en smule trættende i længden, men overordnet var det positivt at han var så oplagt og bandet gav i det hele taget en virkelig succesfuld og både hård og melodisk koncert, der var lige det, man havde brug for til at starte sin søndag.
[nggallery id=205]

Written By
More from BellBruun
Tako Lako: Through The Mud
Der skues tilbage i tiden enkelte steder på Tako Lakos første egentlige...
Read More
0 replies on “06.07.14 – Carcass – Arena, Roskilde Festival”