01.07.15 – Noel Gallagher’s High Flying Birds – Arena, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Den gode bror

Mange Oasisfans har længe været klar over, at det var Noel Gallagher, der skrev langt de fleste sange, på trods af, at det var Liam Gallagher, der lagde leadvokal til. Efter at have set Noel Gallagher’s High Flying Birds er der dog ikke tvivl om han godt kan klare begge dele selv helt uden problemer.

På Arena torsdag aften trådte Noel Gallagher på scenen med sine højt flyvende fugle og lagde ud med den let underspillede, men dog fængende “Everybody’s on the run” fra det selvbetitlede debutalbum fra 2011. Fra koncertens begyndelse blev man overbevist om at Gallaghers stemme er i virkelig god form, selvom han på ingen måde fik lov til at vise det nok i Oasistiden. Den eneste gang var på B-side albummet The Masterplan som næsten er for godt et album til blot at være et B-side album, men det er nu en anden sag.

Noel Gallagher er bestemt ikke en mand af mange ord, men til gengæld gik han hurtigt videre med den energiske ørehænger “Lock All The Doors”, som lyder meget som et nummer, der kunne have været med på Oasis’ første album Definitely Maybe. Oppe foran scenen lod det til, at der var en del af publikum, der ikke kendte til Gallaghers solomateriale og det er en skam, for hvis man er til Oasis, er der ret stor sandsynlighed for, at man ville synes om det.

Men nogle Oasis-numre blev det nu også til, bl.a. “Fade Away” i en alternativ version, den smukke “Champagne Supernova” og, overraskende nok, “Whatever”, som fungerede virkelig godt. Oasisnumrene passede fint sammen med solomaterialet, der også bød på den følsomme “If I Had a Gun”. Gallagher selv virkede veloplagt og der kom næsten antydningen af et smil et par gange, hvilket ikke er mere end man kan forvente af ham.

Slutvis fik vi igen to Oasisnumre i form af “The Masterplan”, som i følge denne anmelder er et af de bedste Oasisnumre og naturligvis “Don’t Look Back in Anger”, der fik fællessangen på sit højeste niveau i Arenateltet. Noel Gallagher er en dygtig sangskriver og det er han også selv meget klar over, men den lette arrogance kunne man godt bære over med efter så overbevisende koncert.

Karakter 8
8
Written By
More from BellBruun
6 Degrees: Succubus Salvation
Hvad får man, når man blander tung dødsmetal, med midttempo ditto, black...
Read More
0 replies on “01.07.15 – Noel Gallagher’s High Flying Birds – Arena, Roskilde Festival”