Graveyard går i opløsning

Da det svenske retrorock-band Graveyard udgav Hissingen Blues i 2011, eksploderede succesen nærmest mellem hænderne på bandets medlemmer. Fra den ene dag til den anden spillede bandet pludselig her der og allevegne, og der fandtes måske ikke en pladespiller, der ikke jævnligt snurrede pladen. Graveyards tunge bluesrock formåede nemlig at bygge bro mellem ‘normale’ rock fans og et ellers konservativt heavy publikum.

De efterfølgende to plader Lights Out (2012) og Innocence & Decadence (2015) fik dog slet ikke på nogen måde samme opmærksomhed for et band der ellers var spået en helt stor karriere.

Om den lunkne modtagelse har haft nogen indflydelse på at bandet i dag vælger at annoncere sin opløsning, fortaber sig i det uvisse, men ifølge bandet selv, skyldes det bl.a de klassiske interne uoverensstemmelser. På bandets facebook skriver Graveyard:

Dark clouds above the graveyard today.

Due to the all so classic reason “differences within the band” the Graveyard is as of today officially closed. This is the unfortunate final decision we’ve had to make after going through a period of struggling n juggling with personal issues. Things have gone out of hand and now our energy is very low. As a direct result of this we’re sorry to say that all scheduled touring is cancelled.

Graveyard have always been more about the music than the talking and that approach is the way we intend to deal with this situation also. What we can say is that we don’t know if and when the Graveyard will re-open and return in full force.

Stay tuned, stay awesome & No endless night in sight.

Joakim, Axel, Truls, Jonatan

I beskeden viser sig da et lille håb, da bandet skriver de ikke ved om eller hvornår Graveyard genopstår eller vender tilbage. Så der må gerne krydses fingre.

Nedenfor kan du se videoen til “Too much is not enough” fra Graveyards seneste plade Innocence & Decadence:

More from Claus Wrang Riis Michaelsen
Ulver-interview
Interview med Trickster G. fra det norske band Ulver De norske genre-bastarder...
Read More
0 replies on “Graveyard går i opløsning”