Japansk-amerikanske Mitski spiller på Lille Vega i juni måned

Foto: Ebru Yildiz

“Your mother wouldn’t approve of how my mother raised me / But I do, I finally do / And you’re an all-American boy / I guess I couldn’t help trying to be the best American girl”. Sangteksten er taget fra “Your Best American Girl” der findes på albummet “Puberty 2” af musikeren Mitski. Sangen er af flere musikkritikere blevet udråbt som en af de bedste sange fra 2016, og det er der gode grund til. “Your American Girl” handler om en tværkulturel romance, og udforsker etnicitet, seksualitet og nationalidentitet.

Mitski Miyawaki, der bare går under navnet Mitski, spiller rockede numre om kærlighed, identitet og om at være en kvinde i USA. Mitski er født i Japan af en japansk mor og en hvid amerikansk far, og hun er vokset op i forskellige dele af verdenen på grund af forældrenes arbejde. Det er disse tanker og følelser om hendes tværkulturelle identitet, der ligger bag musikken. Hun giver de rodløse mennesker i USA en stemme i en tid, hvor Trump kan blive præsident, og de akavede spørgsmål om identitet er måske mere relevante end nogensinde før.

Det aktuelle album Puberty 2 strækker sig helt tilbage til Mitski’s teenagerår, hvor hun startede med at drømme om sangene, og hvad de kunne føre til. Den drøm er forlængst blevet til virkelighed. Med tre studiealbum bag sig, og det fjerde aktuelle album, der emmer af livserfaring, er 26-årige Mitski vant til at spille på de helt store scener og turnere verden rundt. Kom og vær med til at skyde sommeren i gang torsdag den 15. juni på Lille Vega, når verdensborgeren Mitski gæster København.

Billetter kan købes via Billetlugens hjemmeside til 165 kroner stykket ekskl. gebyr.

More from Elianna Morningstar
05.12.17 – Tank and the Bangas – Lille Vega
Tank and the Bangas er et kendt ansigt på den New Orleanske...
Read More
0 replies on “Japansk-amerikanske Mitski spiller på Lille Vega i juni måned”