30.06.17 – Trentemøller – Roskilde Festival, Arena

Et fyldt telt med et begejstret publikum fik fredag en aften en dyster og momentvis smuk oplevelse af de helt store. Jeg har efterhånden set Trentemøller en håndfuld gange og denne var klart den bedste af dem. Suverænt!

Trentemøller sejrede i primetime på Arena

Trentemøllers fremragende Fixion album fra 2016 var omdrejningspunktet for fredagens Arena koncert. Han havde selv valgt teltet og frabedt sig Orange scene, som ellers var oplagt efter hans fremragende koncert i 2014. Der var med andre ord lagt op til en bandkoncert og han havde sit band fra Fixion med. Det blev suveræne 90 minutter med det ene fede moment efter det andet.

Bandet lagde ud med den bastunge “November”, hvor lyden af tristesse drev ned ad teltdugen fra første minut. De sørgmodige guitarer og en glidende smuk synth-underlægning blev lydmæssigt kendetegnende for hele koncerten.

Bandet var supertighte og velsammenspillede og Marie Fiskers vokal var perfekt hele aftenen. Hun har en massiv næsten overjordisk udstråling og suger folks blikke til sig, hver gang hun lægger guitaren fra sig og indtager forreste del af scenen. Hun minder forbløffende meget om Jenny Beth fra engelske Savages, som Trentemøller også benytter på Fixion. “River In Me” var denne aften leveret af Fisker i stedet for Beth. En opgave hun klarede til perfektion.

Det var som blev man hensat til 80´ernes gotiske verden og især Cure har været inspirationskilde for Trentemøller på især Fixion, der oser af Cure-lignende guitarbredsider og massivt sydende keyboardflader.

Midtvejs fik vi en spændende og omarrangeret version af “Miss You”, der var blevet endnu mørkere og dyster end originalen.

Trentemøller legede i det hele taget med sine numre. På den basgungrende og solidt tunge “Vamp” fik han smidt synthriffet fra Daft Punks “Around The World” ind i nummeret og hovedsættets fænomenale afslutter “Moan” drejede han lidt af eget remix af The Knifes “What else is There”. Her gik alt op i en højere enhed og publikum var ekstatiske. I det hele taget var han en stensikker indpisker, når han indimellem forlod sin keyboardpult og hoppede rundt forrest på scenen.

Et fyldt telt med et begejstret publikum fik fredag en aften en dyster og momentvis smuk oplevelse af de helt store. Jeg har efterhånden set Trentemøller en håndfuld gange og denne var klart den bedste af dem.

Suverænt!

Karakter 10

Karakter

10
More from Thomas Steen Jensen
11.11.11 – Elbow – Falconer salen
Lyden i den pænt besøgte sal var glimrende, lyssætningen fornem og publikum...
Read More
0 replies on “30.06.17 – Trentemøller – Roskilde Festival, Arena”