05.07.19 – Robyn – Orange, Roskilde Festival

Den svenske popsensation Robyn vendte efter ni års fravær tilbage til Roskilde Festival med et festligt brag af en koncert. Ubønhørlig i energi og drive gav hun publikum et set krydret med nye og gamle numre, der alle satte gang i bentøj og sangstemmer.

Clubbin’ Robyn

Der var pres på i de overfyldte pits foran Orange scene fredag nat, og kun få sekunder efter en skjult Robyn sang første linie af åbningsnummeret, den drømmende, messende “Send To Robyn Immediately”, begyndte folk at droppe som fluer i de første pits. Der var allerede trængt og varmt i de forventningsfulde øjeblikke, inden den svenske sensation kom på scenen. Med første nummer steg temperaturen til tropiske niveauer. Publikum vred sig bedst muligt til rytmerne og kastede sig ind i dansefesten, der var uophørlig fra start til slut.

Den svenske Robyn er gået fra at være en sukkersød teen pop star til at være et feministisk ikon og musikalsk powerhouse i verdensklasse. Der er gået ni år, siden hun sidst optrådte på Roskilde, og de mellemliggende år har hun brugt på at finde sin egen lyd gennem sammenarbejde med andre kunstnere, primært norske Röyksopp. Efter otte års ventetid kom så endeligt i 2018 det seneste Robyn album, det anmelderroste Honey. På den udgivelse har Robyn skabt melankolske melodier i bedste dance og electro stil kombineret med tekster om et smerteligt forlis af et langvarigt forhold. Det er en kontrastfyldt kombination, der mod al forventning fungerer som et særdeles solidt fundament for et dansevenligt festfyrværkeri.

Fredag nat valgte Robyn til nogens skuffelse og til andres fryd at skære alle hendes ballader ud af et set, der lagde vægt på klubstemning og lange nætter på et dansegulv. Robyn, der var ubevægelig og kontrolleret som en isdronning i starten af hendes set. Men hun smeltede langsomt til rytmerne og gav efter få numre los til discorytmerne i “Indestructable” og kort efter til “Be Mine”, hvor hun dansede over Oranges store scene og ansporede et hoppende publikum, der skregsang teksten i kor med hende. Det skulle vise sig at være en blød start! Efter et kort solodans-intermezzo med hendes dansere kom Robyn ind på scenen nu klædt som en matador i et sort blonde catsuit, som var hun klar til en ekstravagant nat på Berlins Berghain. Det var den stemning, som hun gav videre til publikum i anden del af koncerten, hvor Robyn tog energien til næste niveau med en række numre, der hældte til hård electro. “Because It’s In the Music” syntes at understrege grunden til, at man ikke kunne modstå rytmerne, der fremkaldte taktfaste klap og hoftevrik. På scenen underholdte Robyn og hendes  dansere med koreograferede tyrefægter-inspirerede dansesekvenser afløst af hedonistisk dans til de hårdtpumpede beats fra “Love is Free”, som Robyn lavede med La Bagatelle Magique tilbage i 2015.

Den svenske sangerinde havde opbygget sit set som en dj, så den tredje del af koncerten fik følelsen af at være en slags warm down. afgjort mere afslappet, men stadig festligt. Det indledende moment var et, som de fleste havde set frem til med spænding, og det svigtede ikke. At høre et pakket Orange synge “Dancing On My Own” a capella gav de fleste kuldegysninger og en enkelt tåre i øjet. Det var et klassisk Roskilde øjeblik, som varmede Robyn helt ind til benet. Rørt og glad overtog hun sangen og førte mesterlig festlighederne i mål med en stribe hits og popperler til at afslutte nattens fest, særligt den opløftende popsynth solskinsstråle af en sang “Missing U” stod frem. Sangen beskriver hendes forhold til sine fans, og det går begge veje. Kære Robyn, vi har savnet dig –  tak for festen og kom snart igen!

Karakter 9

Karakter

9
More from Camilla Jørgensen
26.06.16 – Palace Winter – Rising, Roskilde Festival
På en solrig gylden sommeraften leverede indiepop bandet Palace Winter en bastant...
Read More
0 replies on “05.07.19 – Robyn – Orange, Roskilde Festival”