05.07.19 – Underworld – Arena, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Karl Hyde og Rick Smith skulle booste Roskildefesten fredag aften på Arena. Mange var blevet hængende efter Johnny Marr og bandet har tydeligvis fans fra lyden af firserne. Hovedværket og milepælen Dubnobasswithmyheadman udgjorde, sammen med den fremragende efterfølger Second Toughest In The Infants, næsten selvfølgeligt sætlisten til aftenens electronicabrag.

Underworld samler både rockpublikummet og dem med hang til electronica, så det var et propfyldt telt, der fyldtes endnu mere som aftenen skred frem. Desværre valgte duoen at ditche deres måske allerbedste bidrag til genren; ”Dark & Long”, til fordel for Dark Train versionen. Det var lidt ærgerligt, men den fungerede nu fint. Undervejs fik vi en kongeversion ”Rowla” efterfulgt af  en sindsoprivende udgave af ”Rez/Cowgirl”, der blæste alle omkuld.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Lukkeren blev som altid deres ikoniske stampehit fra filmen Transpotting; ”Born Slippy” og teltet gik fuldstændig mental de otte minutter, det nummer udfoldede sin magt og viste hvorfor, et så repeterende og tromme-tribalt orienteret nummer bare virker i koncertsammenhæng. ALLE råbte med på LAGER, LAGER linjerne og her opstod en trancetilstand og en forrygende fællesskabsfølelse, der ikke kan købes for penge.

Lyden var knivskarp og tilpas høj, med præcis den bund og slag i mellemgulvet, en sådan musik skal fødes med, for at være virkningsfuldt. Hele koncerten var bygget op med velovervejet præcision og en udpræget fornemmelse for, hvordan det skal skrues sammen. De to aldrende herrer, har gennem en årrække fundet vej ind til et næsten helligt koncept for opbygning og koncerten var fuldt ud på højde med deres gig under samme teltdug i 1996 og 2000.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Skal der pøses lidt malurt i bægeret, havde jeg gerne set lidt flere numre fra de to ubestridelige klassikere. Når det er sagt, var både åbneren ”Two Months Off” fra det glimrende album A Hundred Days Off og ”King Of Snake” fra det ikke helt igennem vellykkede Beaucoup Fish midtvejs helt på linje med resten af koncertens materiale og faldt helt naturligt ind i sætlisten, helt uden at skabe ubalance.

En fremragende koncert, der varetog glæden på fornem vis, denne tredjedag på Roskilde.

Karakter 8

karakter

8
More from Thomas Steen Jensen
Mogwai: Hardcore Will Never Die, But You Will
Samlet set er Hardcore Will Never Die, But You Will, Mogwai´s mest...
Read More
0 replies on “05.07.19 – Underworld – Arena, Roskilde Festival”