The Natural Disasters: Tormenta

I disse corona-tider, hvor kulturtilbuddene nærmest er gået i stå, er det fedt at modtage en rockperle med masser af cohonas!

Svøbt i gothrockens mørke gevandter

I disse corona-tider, hvor kulturtilbuddene nærmest er gået i stå, er det fedt at modtage en rockperle med masser af cohonas! Næsten som en reference til den igangværende pandemi hedder bandet The Natural Disasters, men det er heldigvis hverken samfundsrestriktioner eller angsten for ukendte vira, der præger tekst- og lydbillede.

Efter at have udgivet to split-albums med Drone Of The Dragonfly under henholdsvis navnet TerreMoto og nu The Natural Disasters er bandets alter ego, Alioscha Brito-Egaña, nu klar med sit første fuldlængde udspil. Brito- Egaña spiller selv stort set alle instrumenterne, og som på det tidligere album MareMoto har han kompetente folk på vokal i form af Anna Sharifi, Trine Trash og Tomas Kalsbjerg.

Til forskel fra de to tidligere, som var mere klassisk bøllerock, er der på Tormenta et mere udtalt greb tilbage til firsernes gothrock med mørke, tunge guitarflader og et dystert bagtæppe, der emmer af Sisters og Cure uden på noget tidspunkt at forfalde til flad kitch eller indholdsløst genbrug. Dertil er Brito- Egaña heldigvis for funderet i den rå, kompromisløse og tidløse rock, der driver numrene fremad, godt assisteret af de tre vokalister, som hver især bidrager med deres helt personlige input til musikken.

Skal man sætte en finger på projektet er det faren for at man lidt mister fornemmelsen af at lytte til et band, når nu Brito- Egaña fylder så meget på instrumenteringen. Omvendt får han det præcist som han vil have det, og både lyd og musik er gennemført med både kompetence og solide sange. Det kunne måske bare være interessant at lytte til Brito- Egañas numre, påvirket positivt af to-tre andre bandmedlemmer. Men det er tydeligvis ikke Brito- Egañas hensigt at sprede sig over for mange aktører, og man må sige med den største respekt, at hans projekt lykkes på de fleste parametre. Det er solidt, mørkt på den ægte måde, og med en nerve, der går lige i mellemgulvet, når man fyrer bomben af hjemme i dagligstuen. Hermed anbefalet til alle elskere af den rå, uforfalskede gothrock.

Albummet blev udgivet 29. maj på vinyl i en flot gatefold-udgave og kan streames på alle digitale platforme.

 

 

Karakter 7

Karakter

7
Written By
More from Carsten Meedom
Interview: Heather Nova
I forbindelse med hendes seneste koncert i Lille Vega,gav Heather Nova et...
Read More
0 replies on “The Natural Disasters: Tormenta”