30.06.22 – Modest Mouse – Avalon, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Indie-rock fra beskedne gamle mænd

I ventetiden op mod koncertstart gik snakken lidt for sjov om, hvorvidt vi ville se Johnny Marr på scenen og det er naturligvis fordi han for år tilbage medvirkede på Modest Mouse album We Were Dead Before The Ship Even Sank(2007) og var med på den efterfølgende tour, som bl.a. bragte bandet til Store Vega, hvor Marr naturligvis fik vist, hvordan en guitar skal håndteres.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Jeg kan afsløre at vi måtte undvære Marr i dag, men Modest Mouse kan i den grad godt selv. De indtager Avalon i det lidt anderledes, men funky lysopsætning på scenen og de lægger sikkert fra land med ’Dramamine’ fra This is a Long Drive for Someone with Nothing to Think About (1996) og fortsætter i det svævende lydunivers gennem forholdsvise korte set på 1 time, som afsluttes med ’Float on’, som nærmest er bandets signatur-sang og som med sin ’sing along’-attitude lægger op til en fest, så lidt af et antiklimaks at det rent faktisk er nummeret der afslutter koncerten. 

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Karakter 6

Karakter

6
Written By
More from Lars Markussen
30.06.22 – Irreversible Entanglements – Gloria, Roskilde Festival
Politiske budskaber i vivar af lyd Forventningerne til Irreversible Entanglements var store...
Read More
0 replies on “30.06.22 – Modest Mouse – Avalon, Roskilde Festival”