02.07.22 – The Strokes – Orange, Roskilde Festival

Foto: Jason McDonald

Det var en sørgelig og trist affære at overvære The Strokes lørdag aften på Roskilde Festivals Orange scene. Først var bandet 30 min forsinket, og da de så endelig kom ud på scenen, kom forklaringen i form af forsanger Julian Casablancas. Han var tydeligt påvirket af et eller andet, havde intet ønske om at være til stede og var fastbesluttet på at sabotere oplevelsen for alle, inklusiv ham selv. Og det var det eneste, han udførte til perfektion under en bizar koncert, hvor vi i sekundglimt blev mindet om, hvor gode The Strokes egentligt kan være.

Casablancas snakkede og snakkede mellem hvert nummer for at trække tiden, så han kun skulle synge et minimum af sange, hvilket på sin vis var en lettelse, for hans vokal er blevet en skygge af sig selv. Ofte mumlede han teksterne, som han sang ude af trit med resten af bandet, der spillede lige så sublimt og tight, som de altid har gjort. Guitaristerne Nick Valensi og Albert Hammond, Jr., bassist Nikolai Fraiture og trommeslager Fabrizio Moretti er stadig på toppen og brillierede musikalsk. Men deres kunnen blev overskygget af deres apatiske tilstand – de har tydeligvis vænnet sig til Casablancas luner og rants, der inkluderede verbalt opkast om internettets skyggesider, hvor grimt det danske sprog egentligt er, og hvor ligegyldigt Danmark er, for vi må jo forstå, at det er meget sejere og interessant at være fra New York.

Det var en på alle måder respektløs optræden, og folk begyndte hurtigt at udvandre og finde andre og bedre koncertoplevelser, hvilket ikke har været svært. Derefter lød de første tilråb: Stop talking! Sing! Desværre for et skuffet publikum skete det modsatte, og hele misæren fortsatte i alt for lang tid. I korte øjeblikke under eksempelvis ”Reptilia” kunne fordums tids storhed mærkes, men det var alt for lidt og da ”Last Nite” endeligt og modvilligt blev spillet, lød der et lettelsens suk fra pladsen.

Julian Casablancas og co. opnåede kun en ting i går, og det var at skrive sig ind i Roskilde-historien som en af de værste koncerter, der nogensinde er blevet spillet på festivalen. En kedelig afslutning på Festival nr. 50 på Orange scene.

Karakter 1

Karakter

1
More from Camilla Jørgensen
01.07.17 – The Lumineers – Orange, Roskilde Festival
Tiltrængt tender love and care At få tildelt kl. 16 på Orange...
Read More
0 replies on “02.07.22 – The Strokes – Orange, Roskilde Festival”