02.07.22 – Big Thief – Arena, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Big Thief nyder stor anerkendelse blandt indiefolket, men deres skrøbelige musik og tekster og ret simple setup. Man kan ikke undgå at høre om Big Theif, hvis du fx hører P6 Beat eller har venner, der drikker skinny latte i Kødbyen. Det helt store samtaleemne er at Big Theif havde to koncerter i på samme aften i Store Vega tilbage i marts 202 – den aften hvor Covid-19 netop satte en stopper for koncerter. Det løste Big Theif ved at spille på pladsen foran spillestedet og det er da også prisværdig. Men ok, gav Bruce Springsteen den ikke som gademusikant på Strøget engang i 80’erne? Big Thief har netop gæstet Store Vega for blot to uger siden, så der synes nærmest ingen grænse for kærligheden til bandet fra deres danske fans.

Herunder Roskilde Festival møder jeg mange venner og bekendte i min daglige færd mellem scener, boder med vietnamesiske forårsruller osv. og mange siger ‘men vi ses måske til Big Theif’. Sagen er dog jeg endnu ikke er helt overbevist, selvom jeg virkelig prøver ihærdigt. Det skal ikke afholde mig fra at give Big Theif endnu er skud og jeg stiller mig i den lange kø inden mod Arenas pit-område for virkelig at mærke, den magi alle taler så meget om. 

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Big Thief indtager et meget varmt Arena telt og bassist og guitarist har allerede smidt overtøjet og står i bar mave, da de går igang. Der er ingen tvivl om at der er en helt speciel synergi bandet imellem og Adrienne Lenker synger også med en sårbar og skrøbelig inderlighed. Desværre er det også hendes meget papirtynde stemme jeg har det svært ved. Jeg har det dog ikke svært ved hendes guitarspil, som er helt eminent og da hun ca. 3-4 numre inde i koncerten fyrer en Neil Young-agtig solo af, ja så er jeg tæt på at overgive mig. Det er på det tidspunkt på festivalens sidste dag at toiletbesøgene kommer hurtigere og ofte og jeg må ha’ mere øl, hvis jeg skal igennem en lang dag. I køen møder jeg en der udråber ‘fantastisk koncert’ med tårer i øjnene. Og jeg er jo ikke et kynisk menneske, så det gør da indtryk, men der er jo også nogen der blev berørte af Thomas Helmig – sorry folks!

Jeg drikker min øl og synes jeg har udvist min udstrakte tålmodighed, men Big Thief og jeg finder heller ikke hinanden denne eftermiddag.

Karakter 6

Karakter

6
Written By
More from Lars Markussen
29.06.22 – Alison Krauss & Robert Plant – Arena, Roskilde Festival
Skønheden og udyret Roskilde Festival fyrede det helt store fyrværkeri af allerede...
Read More
0 replies on “02.07.22 – Big Thief – Arena, Roskilde Festival”