30.06.23 – Code Orange – Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Fredag starter musikken noget senere for undertegnede, men vi får til gengæld virkelig kickstartet aftenen af Code Orange, der ikke er kommet for at tage nogle gidsler — folk skal udslettes.

Code Orange fra USA har siden deres dannelse i 2008 kun vokset sig større og større — de blev hurtigt berømte og berygtede for deres intense og energiske koncerter, hvor man skulle passe på i pitten. Lydmæssigt har de taget en udvikling fra mere stilren hardcore til nu også at inkludere elektroniske elementer og mere poppede melodier, men stadig med agressionen og vreden som kernen.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

På scenen eksploderer Code Orange i en utømmelig energi, der rammer publikum som en tsunami. De er tydeligvis i deres rette element og er kommet for at give os en koncert, vi sent vil glemme. Forsanger Jami Morgan gemte sig dengang bandet startede bag et trommesæt, men denne aften lader ingen være i tvivl om, at han hører til helt ude på scenekanten. En fantastisk indpisker og sprechstallmeister, som ikke giver publikum mange chancer for at trække vejret. 

Hvis man dog har brug for en lille pause, så er det på numrene, hvor Reba Meyers, der også spiller guitar, får lov til at stå for vokalen. “Bleeding In the Blur” giver et lille afbræk fra voldsomheden med sin rene vokal og næsten poppede omkvæd.

Med deres blanding af hardcore, punk og en snert af nu-metal på de nyere numre, leverer de en højoktan performance. “Out there, they are all civilized people. But in this tent we act like animals” siger Jami Morgan i løbet af koncerten, og der er helt sikkert også noget primalt over bandets brutale breakdowns.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Jeg har tidligere haft det lidt svært med bandets nyere materiale på indspilninger, men efter aftenens koncert er det tydeligt, at et nummer som “Out for Blood” kommer til sin rette live. Melodisk og tungt — det er ægte mosh pit-musik.

Code Orange leverer en koncert, der både er rå, intens og uforudsigelig. De er for længst vokset fra små svedige kældere og viser denne aften på Avalon, at de er klar til de større scener. De kan skrive sange, som du både kan smadre dine medmennesker til, og synge med på — perfekt start på en fredag aften.

Karakter 9

Karakter

9
More from Christian Bøggild Otte
28.06.23 – Lorna Shore – Roskilde Festival
Der er efterhånden langt mellem snapsene, når det kommer til den virkelige...
Read More
0 replies on “30.06.23 – Code Orange – Roskilde Festival”