Toy Fight: Peplum

Andet album fra franske Toy Fight er ganske medrivende og fornøjeligt. Det er charmerende og varierende i sit udtryk, der veksler mellem akustisk og minimalistisk indie og i stort arrangerede brit-pop-agtige numre med stærke melodier og arrangementer med et stort udbud af instrumenteringer.

cover-peplum-toyfight-2009-300x300

Glædessprudlende fransk indie-hippie-brit-pop

Andet album fra franske Toy Fight er ganske medrivende og fornøjeligt. Det er charmerende og varierende i sit udtryk, der veksler mellem akustisk og minimalistisk indie og i stort arrangerede brit-pop-agtige numre med stærke melodier og arrangementer med et stort udbud af instrumenteringer.

Maxime Chamoux og Sébastien Broca er hovedmændene bag bandet, der kommer fra den nordfranske by Lyon, og med Peplum som deres andet udspil har de manifesteret, at de er et af tidens stærkeste franske bud på at trække overskrifter i den europæiske indie-verden.

Referencemulighederne er mange, og såvel tidlig Blur som så mange andre britpopnavne kunne nævnes, mens Toy Fight i de mere afdæmpede passager kunne lyde lidt som norske Kings of Convenience. Instrumenteringen er først og fremmest baseret på akustisk guitar, bas og trommer. Af og til tilsættes xylofoner og på bl.a. den fine ”Your Own Fireworks” bliver det også til et mindre blæserarrangement, som dog lyder en anelse for syntetisk.

”Les Indes Noires” er også en af mine favoritter fra albummet, der er værd at bemærke, hvis man har hang til god melodisk og varieret indie-pop med en vis dybde og omtanke – uden at det bliver melankolsk. For Toy Fight er rare og glade og festlige – men med omtanke.

Written By
More from Morten Wamsler
Fionn Regan: 100 Acres Of Sycamore
Jeg var rigtig glad for den muntre og løsslupne Fionn Regan på...
Read More
0 replies on “Toy Fight: Peplum”