Health: Get Color

Jeg er ikke pjattet med Health. Men de har en umiddelbar energi og spontanitet, som kan synes tiltrækkende. Men det er ikke et album for elskere af yndefulde viser og dansk revy-hygge. Det er grumt, det er grimt, det er amerikansk og det er larm og støj i højeste potens.

cover-health-getcolor-2009-300x300

Destruktiv støjrock

Amerikanske Health udsender andet album under titlen Get Color. Og det er et album, der utvivlsomt skal findes på hylden med støjrock – med streg under støj. For der bliver larmet, støjet, tæsket løs og smadret igennem på albummets ni numre.

Det er barsk og energisk, det er koldt og kynisk og det er et destruktivt udtryk, hvor bandet synes selvvalgt at ødelægge de minimale strukturer for deres sange med heftige støjflader. Vokal er der ikke noget af – på overfladen – men under støjfladerne kan der momentvist anes lidt nynnende, mumlende vokal af en art.

Det er mere støj end det er rock, og ”Severin” er et komplet uforståeligt nummer, hvor der er ligeså god mening i at sætte radioen på en frekvens uden signal, sende lyden gennem en guitarforvrænger og skrue op på max volume.

Jeg er ikke pjattet med Health. Men de har en umiddelbar energi og spontanitet, som kan synes tiltrækkende. Men det er ikke et album for elskere af yndefulde viser og dansk revy-hygge. Det er grumt, det er grimt, det er amerikansk og det er larm og støj i højeste potens.

Written By
More from Morten Wamsler
Norman Palm: Shore To Shore
Norman Palm får absolut vist lidt mere af sig selv, men han...
Read More
0 replies on “Health: Get Color”