New TV Wonders: The Polaroid EP

Der er rigtig fine momenter hos New TV Wonders, mens der også er andre passager, hvor resultatet falder mindre imponerende ud. Ikke desto mindre får københavnerkvintetten vist nogle af deres styrker. Nogle vil nok mene, at der mangler energi i de rolige numre –jeg mener, der mangler intimitet og balance i de energiske numre.

Bedst når intimiteten får plads

Der er gået seks år, siden københavnske New TV Wonders fandt sammen. Flere ændringer i bandkonstellationen, masser af arbejde og en portion koncerter rundt på de etablerede spillersteder i København, har nu bragt kvintetten til et punkt, hvor en EP skal bringe dem skridtet videre.

Med de mange år på bagen har New TV Wonders haft god tid til at finde et udtryk, der passer dem til fulde, og det høres flere steder på EP’en. Dog er der også punkter undervejs, hvor jeg savner en tand mere skarphed, og hvor energien får lidt for stort overtag i forhold til at lade intensitet følge med.

”Bruises” er en smuk og afbalanceret skæring, der klæder bandet rigtig godt, og på ”Sweet Tooth Marathon”, der lukker EP’en, er den samme afdæmpede stemning med til at skabe en gnistrende intensitet, der sammen med Kristian Erlandsens skrøbelige og spinkle vokal er enormt indtrængende og virkningsfuld.

Dette står lidt i modsætning til ”Stabbing The Air” og ”Bliss”, der har en overflod af energi, og her er det som om, at der ikke levnes plads nok til, at vokalen får plads til at spille på sine forcer. For mens Erlandsen på ”Sweet Tooth Marathon” træder i karakter med masser af skrøbelig personlighed, så viser han også, at hans stemme evner det langt mere storladne. Det lykkes blot ikke i helt samme grad, omend der på ”Like Fabricated Taste Of Grill” er en overbevisende tyngde i vokalen – næsten på kanten af at være lidt Bjørn Fjæstad-agtig. Dette nummer er i øvrigt det mest velfungerende af de mere energiske. Her er plads til både den rastløse energi og den intime stemning.

Der er rigtig fine momenter hos New TV Wonders, mens der også er andre passager, hvor resultatet falder mindre imponerende ud. Ikke desto mindre får københavnerkvintetten vist nogle af deres styrker. Nogle vil nok mene, at der mangler energi i de rolige numre – jeg mener, der mangler intimitet og balance i de energiske numre. På den måde er musik et spørgsmål om smag, holdninger og mode. Jeg starter gerne en facebookgruppe for at overtale bandet til at finpudse og rendyrke det udtryk, de leverer så fornemt på de mere intense og stemningsfulde numre. For det vil bestemt kunne vække min interesse, hvis en EP en dag bliver til et fuldlængde-album.

Written By
More from Morten Wamsler
Solander: Passing Mt. Salu
Solander har et stort potentiale, men bandets toer er en skuffelse, hvor...
Read More
One reply on “New TV Wonders: The Polaroid EP”