Gov’t Mule: Mulennium

Blues fænomenet Gov't Mule fejrer årtusindskiftet på hjemmebane i Atlanta, Georgia med maratonkoncert foran et dedikeret publikum. Det er der blevet en tredobbelt cd ud af. Et ganske hyggeligt bekendtskab selvom den beskidte men også noget ensformige hill-billy blues i længden godt kan få ørerne til at længes efter forandring.

Happy New Year Y’all

Med over ti års forsinkelse bliver amerikanske Gov’t Mules koncert fra nytårsaften 1999/2000 udgivet på tredobbelt cd. Den 31. december er en dato som for fans af ’the Mule’ giver god mening, da flere af gruppens officielle livealbums er optaget netop på en nytårsaften. I 1999 op til årtusindeskiftet valgte ’The Mule’ + et par gode venner, at henlægge festlighederne til The Roxy Theater i Atlanta, Georgia og alle tre set som blev spillet den aften foreligger nu i digital form spredt ud på hele tre cd’er. Selvom der så er gået godt ti år siden koncerten kan man hurtigt konstatere, at Gov’t Mule dengang lyder som de gør i dag. Ægte sydstatsblues-rock med tydelige afstikkere til både Zeppelin og Hendrix. Således bliver der, ud over en stor bunke originale Warren Hayes-kompositioner gjort plads til indtil flere covernumre af bla. King Crimson prog-mesterværk ”21st Century Schizoid Man”, The Whos ”We’re Not Gonna Take It”, Zeppelins ”Dazed and Confused” samt fortolkninger af Beatles og Dylan på ”Helter Skelter” og ”I Shall Be Released”.

I andet set (dvs cd 2 af 3) får the Mule følgeskab af blueslegenden Little Milton som døde kun fem år efter disse optagelser. Mulennium er et ganske hyggeligt bekendtskab selvom den beskidte men også noget ensformige hill-billy blues i længden godt kan få ørerne til at længes efter forandring.

Written By
More from Søren Genefke
29.07.09 – Joe Bonamassa – Train, Århus
Betagende audiens hos superguitarist Han er blevet kaldt både guitargeni og bluesmusikkens...
Read More
0 replies on “Gov’t Mule: Mulennium”