01.07.11 – Ghost – Odeon, Roskilde Festval

”I kender dem ikke. Vi kender dem ikke. Ingen kender dem”. Således præsenterede den kvindelige konferencier svenskerne i Ghost da de skulle på scenen kl. 01 på Odeonscenen.

 

 

Satanisk popmesse

 

”I kender dem ikke. Vi kender dem ikke. Ingen kender dem”. Således præsenterede den kvindelige konferencier svenskerne i Ghost da de skulle på scenen kl. 01 på Odeonscenen. På trods af tidspunktet var det et pænt besøgt telt. Efter en kort pause – som egentlig blev lidt kikset – startede røgmaskinerne og en dommedagsintro og ind entrerede de seks navnløse ghouls, der udgør Ghost live.

Kutteklædte iførte de sig deres instrumenter, mens forsangeren gik udklædt som pave komplet med præstekåbe, bispehue i dødningehovede-makeup rundt på scenen med en kugle røgelse. Lyset var badet i rødt og passede fint til den sataniske seance. Første sungne ord var selvfølgelig Lucifer. Det var som at overvære et gig med Sunn O))), bortset fra at musikken var mere tempofyldt og tung heavy metal end amerikanernes statiske dronemetal.

Og statisk var fremførelsen af numrene fra Ghost´ foreløbigt ene album Opus Eponymous for så vidt også. Sangeren sang teatralsk med et selvhøjtideligt blik mod teltdugens loft, mens guitar og bas blev spillet med en vis ligegyldighed. Indimellem lå et tykt lag orgel mellem tonerne, som bragte en 70´er stemning ind i musikken. Jeg ved godt at det er hele ideen med konceptet, men det virker underligt påtaget og lidt tomt.

Numrene var lidt klodset udført og bandet var ikke imponerende, hverken i samspil eller hver for sig. Det var meget melodiøst, ja faktisk poppet under det meste af koncerten og der lå munkekor i baggrunden mellem numrene. Publikum omkring mig derimod så vældigt tilfredse ud og skrålede med på adskillige sange. Måske jeg bare var træt ovenpå en lang dag med mange musikalske indtryk, men jeg kunne ikke rigtigt finde begejstringen for svenskernes oldschool metal.

Efter 50 min. inklusiv Beatles-coveret ”Here Comes The Sun” var det hele forbi, og jeg gik undrende over den massive hype bandet har fået, ned i mit telt med tanken om, at det blev første og eneste gang jeg ser Ghost.

More from Thomas Steen Jensen
05.07.09 – Zu – Pavilion, Roskilde Festival
En af denne festivals absolutte højdepunkter og en så frapperende in your...
Read More
0 replies on “01.07.11 – Ghost – Odeon, Roskilde Festval”