N*Grandjean: Fairly Young

Særligt i eksotiske lande som Brasilien og Portugal havde debuten succes. Det skyldes formentlig den vuggende og bølgende reggae-agtige fornemmelse, der giver et varmt og eksotisk præg. Men den megen vuggeri bliver lidt for søvndyssende undervejs, og kun for sjældent brydes dødvandet af mere energiske numre.

Eksotisk klang hos dansk sangskriver

Den danske sanger og sangskriver Nikolaj Grandjean er herhjemme bedst kendt som en del af andres succes (f.eks. Marie Frank) og fra bandet Luke. Som solist udgiver N*Grandjean nu sit andet album, og mens han ikke er blandt de mest markante navne på den hjemlige popscene, så havde han stor succes med sit debutalbum i udlandet.

Særligt i eksotiske lande som Brasilien og Portugal havde debuten succes. Det skyldes formentlig den vuggende og bølgende reggae-agtige fornemmelse, der giver et varmt og eksotisk præg. Men den megen vuggeri bliver lidt for søvndyssende undervejs, og kun for sjældent brydes dødvandet af mere energiske numre.

Der findes et fint drive på åbningsnummeret ”All Eyes On She I Desire”, og mens albummet som helhed får en lidt for jævn overflade, så stikker ”In Bits And Pieces” ud med sin fine og hitpotente melodi. Den rare og fine reggae-fornemmelse bruges her til at få smækket en lækker popsang afsted med størst mulig kraft, og man fornemmer N*Grandjean fra hans bedst side. Også ”Microphone” har sine styrker, når nummeret træder ud af anonymiteten i et omkvæd, der vil lidt mere, end albummet giver indtryk af i gennemsnit.

De gode momenter er smittende og vellydende med rare arrangementer og gode melodier. Men helheden bliver lidt for anonym og jævn til, at N*Grandjean for alvor træder i karakter som en kunstner, der får skabt sig et større solistnavn på den danske musikscene.

Written By
More from Morten Wamsler
Lilyphone: Lilyphone
Generelt er det den fløjlsbløde vellyd og den behagesyge vokal, der er...
Read More
0 replies on “N*Grandjean: Fairly Young”