Sebastian Lind: I Will Follow

Sebastian Lind leverer et meget personligt og gribende minialbum, hvor han i grænselandet mellem akustiske og elektroniske klangflader prøver kræfter med håbefulde passsager og beskrivelse af håbløshed, og det giver et meget stærkt og anbefalelsesværdigt resultat.

Stemninger i særklasse

Den fynske sanger Sebastian Lind er klar med et minialbum, der fremstår som usædvanligt stærkt et sted i grænselandet mellem det håbløse og håbefulde – og et sted i grænselandet mellem den organisk minimalistiske melankoli-rock og den kølige og blå elektroniske tristesse.

Ikke at der er meget elektronik på dette album, men Sebastian Lind formår at skabe stemninger og musikalske lydlandskaber, der antager samme storladne flader, selvom de er frembragt af ganske få instrumenter – måske blot af en akustisk guitar. På den måde kan man på nogle måder sammenligne med Yoav, der også formår at hive en helt særlig lyd ud af sin guitar. Man kan dog ligeså godt sammenligne med Sigur Ros eller noget helt tredje, for Sebastian Lind er en sanger med en stor personlig integritet, og det skyldes muligvis et trist grundlag, sangene er blevet skabt på.

”Woods” rummer en rastløs og melankolsk uro, og den fremstår både inderlig og ærlig i den spinkle vokal og lette instrumentering. Den elektroniske fornemmelse forstærkes på den forrygende ”Around Me”, hvor vokalen nærmest bliver desperat men stadig jordbunden og ultra ærlig.

”What Are You Waiting For” falder lidt igennem, mens ”Choose Love” har en imponerende styrke og inderlighed, der gør det lille akustiske akkompagnement og den fremragende vokal til en solid og meget gribende enhed. ”I Will Follow” har den samme flotte fornemmelse og står med en mere skrøbelig vokal akkompagneret af noget, der kan minde lidt om en Sigur Ros-agtig lydkulisse, og nummeret står således ikke tilbage for ”I Can Sleep”, der er en fin og inderlig skæring, der slutter i en lang og flot opbygget instrumentalflade, mens ”Never Let Go” er Sebastian Lind med en lidt større lyd. Den klæder ham til dels, men jeg er nu godt tilfreds med, at han oftest holder fast i det intime og nedbarberede lydbillede.

Sebastian Lind leverer et meget personligt og gribende minialbum, hvor han i grænselandet mellem akustiske og elektroniske klangflader prøver kræfter med håbefulde passager og beskrivelse af håbløshed, og det giver et meget stærkt og anbefalelsesværdigt resultat.

Written By
More from Morten Wamsler
Karen Elson: The Ghost Who Walks
Karen Elson sammensætter klassiske traditioner og dyder med et mere moderne, støvet...
Read More
0 replies on “Sebastian Lind: I Will Follow”