Karoline Munksnæs: Jupiter

Jeg kan egentlig rigtig godt lide Karoline Munksnæs fra den rolige og afdæmpede side, men det er som om, at denne side af albummet først for alvor træder i karakter, når den har nogle modsætninger at læne sig op ad. Dem er der desværre ikke helt nok af.

Små eksempler på stort potentiale

Karoline Munksnæs er en folk-pop-sangerinde og sangskriver, der først og fremmest har en ualmindeligt blid og behagelig vokal. Sangskrivningen er primært i den lettilgængelige og rare tone, der gør dette album til en klar kandidat til playlisterne på P4, og arrangementer og produktion er ligeledes varmt, rart og relativt ufarlig.

Netop det ufarlige kan ærgre mig lidt, for på de enkelte tracks, hvor Karoline Munksnæs tør knytte næven, gøre det uventede og stramme udtrykket er der virkelig høj kvalitet at komme efter. Særligt på ”Hjemløs”, der på overfladen står som en god gammeldags kærlighedssang, men man skal ikke ret dybt i lagene, før der for alvor er følelser, nerve og intensitet på spil, og her findes albummets klare og utvivlsomme højdepunkt.

Titelnummeret ”Jupiter” er måske hverken tekst- eller sangskrivningsmæssigt på helt det samme niveau, men her tør Munksnæs at sætte tempoet i vejret, skrue op for elektriciteten og spjætte lidt sprælskt midt i den ellers afdæmpede helhed.

Jeg kan egentlig rigtig godt lide Karoline Munksnæs fra den rolige og afdæmpede side, men det er som om, at denne side af albummet først for alvor træder i karakter, når den har nogle modsætninger at læne sig op ad. Dem er der ikke helt nok af på Jupiter, og det er lidt ærgerligt for helhedsindtrykket. For når Munksnæs træder i karakter og viser sig fra den stærkeste side, så har hun et potentiale, en kant og en dybde, der er ganske sjælden indenfor den bløde del af folkpopgenren.

Written By
More from Morten Wamsler
Iron & Wine: Kiss Each Other Clean
På de bedste og fineste numre, som der heldigvis er flest af,...
Read More
0 replies on “Karoline Munksnæs: Jupiter”