Ukendt under andet navn: Ekskursion

Henrik Olesen har kunstnerisk og kvalitativt begået en fin EP, men efter min smag bliver lyden lidt for kølig til, at den minimalistiske stil står stærkt nok frem. Det er med til at skabe et klart skel til Olesen-Olesen-lyden, selvom sangene ellers har mange tråde dertil – og det er et spørgsmål om smag, om det er godt eller skidt.

 

Minimalistiske og kølige Olesen-Olesen-minder

Henrik Olesen har efterhånden været vidt omkring i den alternative danske rock og popmusiks udvikling de seneste årtier. Seneste skud på stammen er EP’en Ekskursion, der udsendes under det selvudslettende kunstnernavn Ukendt Under Andet Navn.

Som en af dem, der glædede sig voldsomt over Henrik Olesens udgivelser sammen med brormand Peter H. under navnet Olesen-Olesen, er det rart at høre lidt af den samme tunge og lidt dystre minimalisme, for det er den, der kendetegner denne EP. Efter min smag er lyden dog en tand for klinisk og kølig – særligt underbygget af de elektroniske drivkrafter – og det er nok hovedårsagen til, at jeg ikke rangerer denne udgivelse ligeså højt som de øvrige fra Henrik Olesen.

I sig selv er sangene fine og velgjorte, og det er således først og fremmest produktionen og nogle af de bevidste kunstneriske valg, som Henrik Olesen har foretaget, som ikke falder i min smag, og derfor skal der ikke herske tvivl om respekten for kvaliteten af arbejdet – min forkærlighed for den sprøde Olesen-Olesen-lyd er blot svær at se bort fra, når sangene genremæssigt har så tydeligt udspring fra samme inspirationskilder.

”Håb i respirator – drømme i drop” er min ubestridte favorit – og den mest komplette skæring. Her bruges de kølige og kliniske virkemidler lidt på samme måde, som man til tider har hørt hos Loveshop, og måske det er årsagen til, at jeg hører lidt Jens Unmack-inspiration i vokalen også.

Henrik Olesen har kunstnerisk og kvalitativt begået en fin EP, men efter min smag bliver lyden lidt for kølig til, at den minimalistiske stil står stærkt nok frem. Det er med til at skabe et klart skel til Olesen-Olesen-lyden, selvom sangene ellers har mange tråde dertil – og det er et spørgsmål om smag, om det er godt eller skidt.

Written By
More from Morten Wamsler
MikkelModulererMarius: Ka’ du lege?
Rap/recitation/fortællelyst og (u)skønsang. Mikkel modulerer Marius er fyldt med mening og galskab....
Read More
0 replies on “Ukendt under andet navn: Ekskursion”